1453702.jpg

Tämä Hermes* -patsas löytyy suomen eteläisimmästä kunnasta KökaristaKällskärin saaresta tai pikemminkin luodosta. Sinne purjehti sattumalta v. 1958 vapaaherra Göran Åkerhjelm ja osti v. 1965 tästä pikkusaaresta puolet itselleen. Hän rakensi siellä toistakymmentä vuotta paratiisimaistaan unelmaansa, asuintalon arkkitehtinä oli Reima Pietilä. Kökarilaiset alkoivat kutsua Åkerhjelmia Hulluksi Kreiviksi. Hyviin ja läheisiin ystäviin kuului muiden muassa Tove Jansson sekä Tuulikki Pietilä. Tove Jansson kirjoitti Muumipappa meri -teostaan tässä maisemassa. Åkerhjelm hankki kaikenlaista taidetta, tämän patsaan Italiasta. Saarella on "hullun kreivin" ihmeellinen puutarha ja muinaisen Aleksandrian sataman mallin mukaan rakennettu venepoukama.

Eräänä kesänä oltu tässä häikäisevässä maisemassa Åkerhjelmin "Lennä, uneksi -aatteesta" vaikuttuneena.

Valokuvatorstain 85. aihe: Lennä, uneksi

~    ~   ~   ~   ~   ~   ~   ~

* Käsityksiä ja Näkemyksiä Hermeksestä/Merkuriuksesta:

Hermes (muinaiskreikaksi Ἑρμῆς) oli  kreikkalaisessa mytplogiassa alkujaan luonnon ja paimenten jumala. Myöhemmin hän jumalten sanansaattaja. Hermestä palvotaan muun muassa matkustajien, paimenten,kirjallisuuden,runoilijoiden, urheilijoiden, kauppiaiden ja varkaiden suojelijana sekä jumalten viestinviejänä. Hermestä vastasi roomalaisessa mytologiassa Mercurius. (Wikipedia)

Merkuriuksen symboli kertoo millaiset mielen kyvyt meillä on, mikä meitä kiinnostaa älyllisesti, miten käsittelemme tietoa, informaatiota ja millaisia tarpeita meillä on välittää eteenpäin hankittua tietoa ja ymmärrystä. Merkurius on monipuolinen symboli. Sillä on yhteyksiä paperiasioihin, sopimuksiin, liikesuhteisiin ja liikennevälineisiin ja liikkumiseen. Se kertoo  kartalla mikä rooli oppimisella on elämässämme. Notkea Merkurius sallii monipuolisuuden ja joustavuuden, liian notkea Merkurius mahdollistaa epärehellisyyden ja huolettomuuden, joka voi kehittyä myös vastuuttomuudeksi.

Hyvä Merkurius kartalla auttaa käyttämään mielen kykyjä laajasti ja syvästi. Se viittaa helppouteen ilmaista itseä, omia ajatuksia, teoreettisia päätelmiä ja kouluviisautta. Kielelliset lahjat ovat Merkuriuksen aluetta. Oppimiskyvyt ovat hyvät ja ihminen oppii sopeutumaan tilanteisiin ja muutoksiin luontevasti. Huono Merkurius usein tietää mielen ja älyn kannalta suoran toiminnan katkoja, joskus huonoa ajoitusta, ilmaisun köyhyyttä tai niukkuutta tai tunnetekijöiden puuttumista järkeilyyn. Liiallista levottomuutta ja ailahtelua voi myös esiintyä.(Raimo Nikula, astrologi)

Merkurius on yksi aurinkokuntamme yhdeksästä planeetasta. Se kiertää planeetoista lähinnä Aurinkoa. Merkurius on maankaltaisista planeetoista pienin, kaikista planeetoista vain Pluto on vielä pienempi. Merkuriuksen keskietäisyys Auringosta on 0,387 AU eli 57,9 milj. km ja kiertoaika Auringon ympäri on 87,97 vrk. Merkuriuksen läpimitta on 4878 km ja pyörähdysaika akselinsa ympäri 59 vrk. Merkuriuksella ei ole ilmakehää eikä kuita. Planeetan pinta on täynnä meteoriittien törmäyksistä syntyneitä kraattereita. (Ursa, tähtiteteen  viitetietokanta. ursa.fi)

Merkuriuksen hallitsemat ihmiset ovat puhumisen ja kirjoittamisen mestareita; usein he toimivat myös näihin taitoihin liittyvissä ammateissa. Merkurius hallitsee viestinnän ohella parantamista. Monet tämän planeetan hallitsemista ihmisistä toimivat esim. lääketieteen parissa. Sopivat erittäin hyvin esim. tutkijan tai kirjailijan tehtävin. Merkurius hallitsee symbolimaailmaa, se on luovan mielikuvituksen ja ajattelun hallitsija sekä kaiken luovan ajattelun lähde.

Merkuriuksen perimmäinen symboli on jumalien sanansaattaja. Tämän planeetan hallitsemat ihmiset ovat varsin filosofisia ja heillä on kyky metafyysiseen ajatteluun. Uskontoa he vierastavat, koska ovat aivan liian älyllisiä mennäkseen mukaan tunnepohjaiseen elämäntapaan. Merkuriuksen hallitsemat ihmiset eivät sovellu erityisen hyvin perhe-elämään, useimmiten he elävät suhteissa, joissa heillä ei ole avioliitonomaisia velvoitteita, siis joko yksin tai toisenlaisissa suhteissa. (Lars Johansson: Astrologian maailma, wsoy 1983,1988)