1132245.jpg

Songs of Innocence and Experience
William Blake  (www.Allposters.com)

Vuosi kääntyy loppusuoralleen kuin pitkänmatkan juoksu ja virtuaalielämä jää muun elämän tieltä joiksikin viikoiksi. Blogikirjoittaminen on itselleni ollut monintavoin kuten Hanhensulka kirjoittaa: Lastu unimeressä

''Proust on kaikkein kuuluisin muistimaiseman "dériveur". Hän muisti, unohti ja muisti uudestaan. Antonio Damasio on kutsunut mielen jatkuvaa ajelehtimista aivojen elokuvaksi, jonka lähteenä on muisti. Se ei pääty koskaan, sitä ei voi sulkea edes yöksi. Muisti valehtelee, värittää ja kertoo joskus totta. Lastuun nipistyy aikaansidottu näyte, faktoidi.[...]

"Minä" ajelehtii kuviensa meressä ja koskettaa, sukeltaa syvemmälle ja tarttuu sellaisiin kuviin, jotka sattuvat pyörähtämään muita lähemmäksi. Ne hipaisevat muita kuvia ja ne taas toisia, ketjuuntuvat, haarautuvat ja palaavat alkuun tai haihtuvat haaveina. Ja jotkut muistot painavat ja haisevat kuin pohjalieju. Ja "minä" muuttuu siitä mitä näkee ja koskettaa."

Voi siihen tiivistyä myös kai uni, muisto ja kuvitelmakin: eräänlainen fiktoidi. Matkaaminen ja oleskelu aivan toisella mantereella, kravunkääntöpiirin lähellä ja eteläisen pallonpuoliskon tähtitaivaan alla on tärkeätä, koska toisessa maisemassa ja toisessa kulttuuriympärisössä monet asiat kääntyvät myös mielessä. Vuoden vaihteessa katkeavat yhteydet muuhunkin kuin virtuaaliyhdyskuntaan sekä sen ihmisiin. On hyvä vain pyöritellä varpaitaan ja seurata pilvien kulkua saharanhiekkaa sandaaleissaan.

Kiitän lukijoita tästä vuodesta, teitä on yllätyksekseni ollut runsaasti, toivottavasti lukemanne tai katsomanne, on synnyttänyt tai virittänyt jotain - mitä tahansa. Piirtoni ovat moneltaosin sattumanvaraisia; toisinaan vain mielen silppulaatikkoa, leikekirjaa tai nopeitakin liikahduksia. Unia ja muita kuvia, ilman sen kummempaa kovinkaan ylevää päämäärää. Kovin yleväksi tässä hommassa ei aiota jatkossakaan ryhtyä, koska eniten tämä kai antaa hupia&hyötyä tekijälleen.

Kiitän kovastikovastipaljon teitä, joita luen silloin kun istahdan tiettyyn tuoliin ja pöydälläni elävän pikkuhiiren selkää napauttamalla naksautan itseni tähän maailmaan:

Fredrikan toinen: inspiroivasta pohdiskelija-olennosta, tietenkin: kirjoista musiikista elokuvista ...
Kirsti: monien raitojen ja kuvioiden tekijästä sekä havaintokyvystä ja tietenkin: keskusteluista
Penjami: tavattoman kiintoisasta kirjallisuus-matkailusta, tästä riemullisesta ajatuksesta: kirja paljastaa lukijansa
Silmänkääntö vankila: turusta toisin silmin, sekä kalman kevyistä tiloista. ja tietenkin myös kafkan muistolle ajatukseni.
Silumiini: herra Rattuksesta ja kirjoista ja mielenkuvista, kielestä
Kemppinen: kauhavasta - ilman muuta ! ja myös ilmailusta, isoisä kun oli lentomestarina siellä ja opetti lentäjiä samaanaikaan kun isoäitini kasvatti kersoja koulussa (kiitos isovanhemmuus ja suku keskusteluista ja ajatuksista)
Timbuktu: Dee ja koirut sekä muu väki, joka on aivan ensimmäinen blogi jota ylipäätään ryhdyin lukemaan - minulle siis kaikkien blogien perustiili.
Hanhensulka: mielenkiintoisesta ajattelusta, joka toisina hetkinä tavoittaa jopa minunkin aivoratani
Tuima: tuumailusta

Ja muitakin...ainakin valokuvatorstain ihmiset ja kävijät, tekijät ...

t a v a t t o m a n   o n n e l l i s t a   v u o t t a   2  0  0  8  !